Početna
O klubu
Članovi kluba
Aktuelnosti
Projekat Obdanište
Foto galerija
Kontakt
 • Rotari klub Zaječar  u skladu sa ciljevima služenja lokalnoj zajednici i novim generacijama, već punih deset godina ostvaruje saradnju sa Centrom za socijalni rad u Zaječaru, kroz pružanje raznih vrsta pomoći korisnicima Centra. Povodom Novogodišnjih praznika nastavljena je tradicija dodele jednokratne novčane pomoći studentima bez roditeljskog staranja sa teritorije grada Zaječara a poklon čestitkom u iznosu od 5.000,00 rsd  je obuhvaćemo jedanaestoro studenata. Takođe smo uspešno realizovali i dodelu slatkih paketića za Božićne praznike, deci korisnicima Centra u najmladjem uzrastu - do sedam godina starosti, ukupno njih trinaestoro. Poštujući mere zaštite od Covida, poverljivost podataka o ličnosti, isključenje javnosti iz porodično-pravne zaštite i ograničenje broja prisutnih,  novčana pomoć i paketići su podeljeni studentima i deci u prostorijama Centra bez neposrednog prisustva medija. Mediji su naknadno obavešteni od strane Centra za socijalni rad, a u nastavnku je link ka Timocka.rs sa vešću o našoj akciji. 

 • U nedelju 23.12.2018. godine dodelili smo studentima na porodičnom smeštaju po 6000 dinara. Detaljnije na sajtu Timok Press-a.

 • U okviru akcije „500 računara za 50 škola u 25 gradova“, koju naš Distrikt 2483 sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Guverner Vladimir Matić posetio je Zaječar 22.10.2018. i tom prilikom uručio 6 računara OŠ „Ljuba Nešić“. Takođe, u okviru akcije Interakt kluba Zaječar “Sačuvajmo naš grad”, postavljeno je 10 kanti za smeće u ulici Svetozara Markovića. Istog dana, Guvernera, asistenta i predstavnike našeg kluba primila je zamenica gradonačelnika grada Zaječara, Marina Milić. Na kraju, u Muzičkoj školi prikazan je film i održana promocija knjige o slabovidom maratoncu Goranu Nikoliću koji je 2016. godine oborio Ginisov rekord istrčavši 55 maratona za 55 dana. Zahvaljujemo svim medijima u Zaječaru koji su podržali ove aktivnosti.

 • Linkovi ka prilozima: Magnum radio, Zamedia, F kanal, Istočne vesti, TV Istok, Zaječar Online, Glas Zaječara

 • Obeležili smo našu slavu tradicionalno 3.5.2018. i sedmi put zaredom nagradili najbolje maturante srednjih škola u Zaječaru. Više informacija možete videti na sajtu Magnum radija.

 • Šestu godinu zaredom, na dan naše slave (Sv.Nikolaj Velimirović) 3.5.2017, najboljim maturantima srednjih škola u Zaječaru dodelili smo tablet računare. Tim povodom organizovali smo i akciju dobrovoljnog davanja krvi.

 • Obeležena je 26.11.2016. deveta godišnjica od osnivanja našeg kluba. Danas smo uručili 10 bolničkih kreveta i dušeka Odeljenju produžene nege i Urgentnom centru Zdravstvenog centra Zaječar. Više informacija možete videti na sajtu Zaječar Online.

 • Skupština kluba održana je 29.12.2015. Na Skupštini smo pripremili 100 paketića deci pod starateljstvom Centra za socijalni rad za Badnji dan i dodelili novčane pomoći deci studentima pod starateljstvom Centra za socijalni rad. Novčanu pomoć u iznosu od po 10.000,00 dinara su dobili sledeći studenti:

-       Marina Dumitrašković – Fakultet za menadžment, Zaječar

-       Vojlica Beriša – Fakultet za menadžment, Zaječar

-       Zorica Mijartović – Filozofski fakultet, Novi Sad

-       Marija Jelenković – Viša škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, Pirot

-       Sanja Čašić – Fakultet za menadžment, Zaječar

                               -       Merlina Miljković – Medicinski fakultet, Kragujevac

 • Dana 8.12.2015. postali smo donatori Fonda “Evro za znanje”, u korist Stefane Milutinović, studentkinje iz Zaječara.

 • Na čarter ceremoniji Rotari E-Kluba u Petnici, donirali smo 100 eura akciji E-Kluba “Mladi su budućnost”.

 • Dana 30.11.2015.  završili smo akciju pomoći ZC Zaječar, koja je započeta u septembru. Donirali smo 100 kompleta posteljine, 30 za odeljenje produžene nege i 70 kompleta za odeljenje hirurgije ZC Zaječar. Takođe, iz proizvodnog programa Gorenje Home doo Zaječar donirano je 40 kom. sanitarija za potrebe bolnice. U ovoj akciji su učestvovali:

  -       RC Vidin, Bugarska

  -       RC Valjevo, Srbija

  -       Credit Agricole banka Srbija

  -       SZTR Mesara Kralj, Zaječar,

  -       SO ED Elektrotimok, Zaječar

  -       Banija OD, Zaječar

  -       Rtanjska mlekara, Boljevac

  -       Happy trend doo, Zaječar

  -       SZTR Derma, Zaječar

  -       Predrag Stanković, Zaječar

  -       Željko Kostić, Zaječar

  -       Stuart Rowell, Rep. Irska

  -       svi članovi RK Zaječar

 • Dana 23.9.2015. završena je akcija pomoći ”Deci leptirima” kupovinom 7 majica u vrednosti 7700 dinara

 • U utorak 3.2.2015. donirali smo Domu zdravlja Svrljig, u saradnji sa RC Kikinda, hematološki analajzer  vredan 8000 eura. Više informacija možete pogledati na sajtu Doma zdravlja  http://domzdravlja.svrljig.rs/stigao-hematoloski-analajzer/

 • Osmog septembra 2014. godine, gost našeg kluba bio je ambasador Švajcarske Jean Daniel Ruch. Tom prilikom, povodom stogodišnjice Prvog svetskog rata, prikazan je film o Arčibaldu Rajsu autora Žike Zdravkovića i u produkciji RC Zaječar. Detaljnije informacije možete videti na sajtu Medija centra Bor.

 • Treću godinu zaredom, na dan naše slave (Sv.Nikolaj Velimirović) 3.5.2014, najboljim maturantima srednjih škola u Zaječaru dodelili smo tablet računare i fleš memorije. Informacije sa slave pogledajte na sajtu Medija centra Bor http://www.mc.kcbor.net/2014/05/04/43732/

 • Na poslednjem sastanku u 2013. godini (24.12), dodelili smo studentima bez roditeljskog staranja po 6000 dinara kao poklon čestitku za Novu godinu.

 • Skupština kluba održana je 24.9.2013. u borskom hotelu Albo. Sastanku su prisustvovali i naši dragi prijatelji iz Bora, članovi inicijativne grupe za formiranje RC Bor - Zvonko Damnjanović, Jovica Krstić i Vladan Mijailović. Informacije sa skupštine pogledajte na sajtu Medija centra Bor http://www.mc.kcbor.net/2013/09/25/godisnja-konferencija-rotary-kluba-zajecar/

 • U utorak, 7.5.2013. proslavili smo slavu kluba - Svetog Nikolaja Velimirovića. Tom prilikom, najboljim maturantima srednjih škola u Zaječaru dodelili smo tablet računare.

 • U subotu, 28.5.2011. naš klub organizuje takmičenje u poligonima spretnosti u konjičkom sportu dece sa posebnim potrebama. Pripreme su u toku. Satnica takmičenja...

 • Na sastanku kluba, održanom 21.12.2010, uručili smo studentima bez roditeljskog staranja novčane novogodišnje čestitke. Detaljnije

 • Rotary Club Zaječar organizuje izlet na Komove, u petak 10.9.2010. Detaljnije...

 • U organizaciji Fondacije Cesarov i Rotary Club-a Bern Christoffel iz Švajcarske održano je takmičenje škola "Za čistiju i zeleniju okolinu" u hotelu Continental u Beogradu. Naš klub je animirao jednu školu iz Zaječara - Gimnaziju. Gimnazijalci su bili sjajni i osvojili 300 eura koje će iskoristiti za kupovinu jednog računara.

 • Izlet na Rtanj, subota 15.5.2010. Satnica...

 • Premijera filma o Arčibaldu Rajsu, četvrtak 25.2.2010. Detaljnije...

 • Rotary Club Zaječar organizuje u subotu 1.8.2009.god. FAMILY DAY, odlazak na CRNI VRH - BABIN ZUB – JABUČKO RAVNIŠTE. Detaljnije...

 • Plan puta do gradilišta.

 • Subota, 16.5.2009, predvidjena je bila za Family Day - izlet na Rtanj!!! Rotarijanci iz našeg kluba, RC Niš Konstantin Veliki, RC Stari Grad i RC Morava Ćuprija osvojili su jedan od najlepših vrhova Srbije - Rtanj. Počasni gost bio nam je i predsednik Planinarskog saveza Srbije - Boris Mićić.DETALJNIJE...

 • U četvrtak, 30.4.2009. postavljen je kamen temeljac obdaništa! Naši najmlađi sugrađani jedva čekaju da se završi izgradnja ovog objekta.

 
 • U Subotici je, od 3.aprila do 5.aprila 2009, u organizaciji Rotary Club-ova Palić i Subotica, održan seminar za izabrane predsednike i sekretare Rotary Club-ova, za 2009/2010.godinu. Seminar je bio odlično organizovan, sa sjajnim predavanjima. Predstavljen je i novi logo Rotary-ja za 2009/2010.godinu.

Evo nekih detalja sa seminara:

 • U petak, 27.3.2009. održano je Donatorsko veče za izgradnju obdaništa u Zaječaru. Pored naših prijatelja iz Rotary Club-ova, gosti su bili i mnogi naši ugledni građani Zaječara, koji, zahvaljujući svojoj dobroj volji i humanosti, žele da pomognu da naš grad dobije još jednu ustanovu za najmlađe. POGLEDAJTE VIDEO ZAPIS

 • U sredu, 25.3.2009. počela je izgradnja novog obdaništa u Zaječaru!

Na ovom mestu će se uskoro naći obdanište

 

 

 

 

Rotary Club Zaječar 2020.